Közös testületi ülés Pencen

2008.június 10-én Keszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Penc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közös testületi ülésen vett részt.

A testületi ülésen első napirendi pontként elfogadásra került mindkét testület részéről az Általános Iskola társulási megállapodásának a szövege.
Az Önkormányzat tervei szerint a jövőben a penci Általános Iskola tagiskolájaként szerepel a keszegi Általános Iskola. A társulás az óvodai társuláshoz hasonlóan fog működni.
A jelenlegi általános iskolai intézményi társulási megállapodást, melyet az Önkormányzat a nézsai és a legéndi Önkormányzattal kötött, módosítani szeretné a keszegi Önkormányzat feladat ellátási társulásra.

A következő napirendi pontban mindkét testület részéről elfogadásra került a beszámoló az óvodai társulási megállapodásról.
A keszegi Óvoda a penci Szivárvány Óvoda tagintézményeként működik majd egy éve. Az elmúlt időszakról elmondhatjuk, hogy a társulás zökkenőmentesen működött.
Végül a háziorvosi és gyermekorvosi körzet kialakítása került elfogadásra mindkét testület részéről.
Július 01-től kezdődően Keszeg és Penc községek közös háziorvosi körzetet hoznak létre. A háziorvosi feladat ellátására pályázatot írtunk ki, amellyel reményeink szerint sikerül megfelelő háziorvost találni a két falu számára.
A védőnői feladatok ellátása, az orvosi ügyelet és a fogorvosi ellátás változatlan marad.


Ezt követően a keszegi Polgármesteri Hivatalban tovább folytatódott a testületi ülés, melyen elfogadásra került a két ülés között végzett munkáról szóló beszámoló, a 2007. évi gyermekjóléti feladatok ellátásáról szóló beszámoló, valamint a 2008. III. negyedévi munkaterv is.

Egyebek:

A rendőrség kiköltözött a KMB irodából, így hamarosan megkezdődhet a posta új helyiségének felújítása, kialakítása.
A Szent Imre úti értékesítésre meghirdetett önkormányzati telek eladásra került.