Túl a IV. Egyházmegyei Találkozón

Megújulás a Szentlélek erejével.
Az Egyházmegyei Találkozó első napján a délelőtti vetélkedőket és versenyeket szentmisével zártuk, melyet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, Beer Miklós megyéspüspök és Varga Lajos segédpüspök mutattak be. 
A Váci Egyházmegyei találkozó második napja közös imádsággal kezdődött a Székesegyházban. Kértük a Szentlélek Istent, hogy nyissa meg szívünket a kegyelmek befogadására, amelyekkel a találkozó második napján elhalmoz minket.
Miután Jézus a Szentlélek erejével lecsendesítette lelkünk viharát és képessé váltunk befogadni szeretetét, az első előadást Szecsődi Péter gödöllői plébános tartotta a megtelt Székesegyházban. Az Egyházmegyében elindult megújulásról beszélt számunkra. Ehhez a belső megújuláshoz segítettek bennünket az ezt követő programok, ahol több helyszínen párhuzamosan kaphattunk "lelki muníciót", hogy utána visszatérve egyházközségeinkbe már a közösségben folytassuk megújulásunkat.
A programot ünnepi szentmise zárta. Hálát adtunk a sok kegyelemért. Ahogy megyéspüspök úr a szentmisében elmondta elindultunk egy úton az előző találkozók alkalmával. Mindenkinek van feladata ebben az egyházban és itt mindenki otthon van. Meg kell újulnunk Krisztus követésében és ennek a tettekben is megkell nyilvánulnia. Már mindenki érzi, hogy Isten hívja és várja őt. Ha figyelünk szavára, akkor elvezet bennünket egy boldog, örömteli országba.
A találkozón egymásra mosolyogtunk és megtelt a szívünk örömmel. Már nem megyünk haza üres kézzel!
A találkozó két napján összesen mintegy 4500 ember vett részt az egyházmegye területéről. Érdeklődők érkeztek más egyházmegyéből és külföldről is. Jövőre remélhetőleg ismét sokan jönnek el, hogy közösen imádkozzanak a megújulásért és az egységért. A helyszínre többen pályáznak, ezért még nem dőlt el, hogy jövőre hol lesz az V. találkozó.