II. Keszegi Favágó- és Főzőverseny

2011. július 23-án második alkalommal került megrendezésre a Keszegi Favágó- és Főzőverseny a Keszeg Feszt Egyesület szervezésében, az Ipoly Erdő Zrt és a STIHL támogatásával.

A nap folyamán a favágóversenyen 21 két fős csapat mérte össze tudását többféle versenyszámban (szerelés, kombinált illetve lánckímélő darabolás, kézi fűrészelés, gallyazás, hasítás stb…) A versenyen a „hivatásos” favágókon kívül amatőr csapatok is részt vettek. A verseny során nem csak a gyorsaság volt a fontos, hanem az egyes feladatok előírásoknak megfelelő elvégzése, hiszen egy hiba 20 másodperccel „növelte” az elért eredményt.

A főzőversenyen 8 csapat mérettetett meg vadpörkölt főzésben. Napközben a rendezvényre ellátogatók nem csak a versenyzőknek szurkolhattak, hanem látványos bemutatókat is megnézhettek, a STIHL sátorban pedig jelentős kedvezménnyel vásárolhattak Viking és STIHL termékeket. A gyermekek sem maradtak program nélkül, hiszen őket kézműveskedés, ugrálóvár, trambulin, íjászat várta.

A II. Keszegi Favágó- és Főzőversenyen született eredmények a következők:

Favágóverseny:

  • I. helyezett: Kosdi Gyula és Králik Attila
  • II. helyezett: Szekeres Balász és Szekeres Richárd
  • III. helyezett: Bakó András és Varga Roland

A favágóverseny helyezettjei az Ipoly Erdő Zrt és a STIHL jóvoltából értékes tárgyi jutalmakat vehettek át.

Főzőverseny:

  • I. helyezett: a Keszegi Hagyományőrző Népdalkör
  • II. helyezett: Csiri Istvánné és Vargáné Csiri Hajnalka
  • III. helyezett: Varga Imre, Váradi Lajos, Turcsán Gábor

Különdíjat kapott a főzőverseny gyermek csapata: Murcsik Máté és Szekeres Bence, akik olyan pörkölt készítési tudásról adtak számot, amit még felnőttek is megirigyelhetnek.

A főzőverseny helyezettjei oklevélben és tárgyi jutalomban részesültek, s a verseny végén minden résztvevő eleget tehetett egy szép magyar mondásnak: „Ki mit főzött, egye meg!” 

További képek: