Állampolgársági eskü

Percre se feledd, hogy testvéred
minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erő.

                                                    (Wass Albert: Intelem)

Nem minden napi esemény színhelye volt a keszegi Polgármesteri Hivatal, ugyanis 2012. december 11-én négy Erdélyben élő honfitársunk tette le a magyar állampolgársági esküt. Székely Pásztor Krisztina, Székely Sevan, Székely Voland és Székely Ian már sokszor megfordultak Keszegen, hiszen barátaik élnek itt a faluban.
Látogatásaik alkalmával nemcsak megismerték, hanem meg is szerették Keszeget, ezért amikor lehetőségük lett, hogy magyar állampolgárok is lehessenek úgy döntöttek, hogy Keszegen szeretnék letenni az állampolgársági esküt.

Az eskütételre egy rövid, meghitt ünnepség keretében került sor. Az ünnepélyes eskületétel után az ünnepségen résztvevők koszorút és mécseseket helyeztek el a Trianoni emlékműnél emlékezve arra, hogy minden magyar egyazon nemzetnek a tagja.

A Székely családnak ezúton is köszönjük, hogy a mi falunkat tisztelte meg bizalmával, hogy ennek a jeles eseménynek otthont adhasson. Kívánunk Nekik minden jót a továbbiakban is és mindig örömmel látjuk őket ha Keszegre látogatnak.